Håll dig frisk i vinter – det viktiga D-vitaminet för dina muskler och ditt immunförsvar

Nu håller D-vitamin reserven på att ta slut. Det var ett tag sedan solens strålar nådde vår hud och efter den här sommaren så fick de flesta av oss alldeles för lite av den för att lagra det viktiga D-vitaminet. Å andra sidan så håller det inte mer än ett par månader utan att vi måste ha påfyllning.

Är du dessutom aktiv och tränar så är D-vitaminet ett absolut måste eftersom muskler och immunförsvar behöver detta viktiga ämne för att hålla oss starka och friska. Hur mycket du än tränar så känner du dig inte starkare? Du pressar din kropp mer och problemet blir värre och du åker på en förkylning eftersom du satt ner ditt immunförsvar. Med för lite D-vitamin så bjuder vi in sjukdomar i vår försvagade kropp.

Ofta upptäcker man D-vitaminbristen för sent dvs när man redan har blivit sjuk eller att man har olika diffusa problem som t ex ömma muskler, ont i en höft, smärta i benen vilket också kan vara tecken på brist på D-vitamin. På våra breddgrader så är det stor risk för att vi har just D-vitamin brist eftersom solen är en viktig källa och som vi har svårt att tillgodogöra oss mer än på sommaren. Vi behöver 10-15 minuter sol på bar hud per dag!

Förutom av solen så får du D-vitamin genom näringsriktig mat, men det kan vara svårt att äta fisk varje dag för att täcka behovet. Sedan finns det tillsatt D-vitamin i vissa matvaror som mjölk, olja och margarin. Men det är oftast svårt att få tillräckligt genom det vi äter, så ett bra tillskott är av stor vikt.

D-vitamin är också bra för mineralupptagningen i vår kropp. Vi dränerar vår kropp på mineraler dagligen och speciellt du som tränar mycket. Mineraler tas upp effektivare tillsammans med D-vitamin så det innebär att du får en större effekt av att ta ett näringstillskott som har både de viktiga mineralerna och D-vitamin. Det ger en effektiv återhämtning för kroppen och boostar immunförsvaret samtidigt som det hjälper till att stärka muskler och skelett.

Med Mineraler i kombination med D-vitamin så får du de dagliga mineraler och D-vitamin som din kropp behöver. Och för dig som tränar och tävlar så behöver du extra mycket för en effektiv återhämtning av dina muskler och för att hålla immunförsvaret i trim.

2 Replies to “Håll dig frisk i vinter – det viktiga D-vitaminet för dina muskler och ditt immunförsvar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *