Är det dax? Vill du gå ner i vikt?

Nytt år och nya tag. Har du dragit på dig, precis som jag, några extra kilon över jul och nyår som du nu gärna vill bli av med?

Här kommer några tips.

  • Tänk på vad som är bra för dig inte på det som du inte ska äta. Istället för att tänka nu får jag inte äta godis, choklad, kakor, fet mat, så tänk istället på det som du ska äta. Tänk på vad du ska lägga till i din kost istället som de grönsaker du tycker bäst om vilka frukter du gillar.
  • Ät oftare – men lite, så håller du en jämnare blodsockernivå och håller kroppen igång. Dvs tre mindre mål (frukost, lunch, middag) och två mellanmål (t ex en frukt, smoothie).
  • Köp inte hem sånt som frestar dig som t ex choklad, kakor, glass. Finns det inte hemma så är risken mindre att du frestas att äta av det. Resten av familjen kan klara sig utan eller köpa det de vill ha själva.
  • Bomma igen köket efter middagen på kvällen. Om du behöver något så se till att det är lågt GI och med få kalorier. Morot och gurkstavar med gräddfilsdipp kan vara ett alternativ.
  • Krydda din mat eftersom du bli snabbare nöjd och stimulerar smaklökarna så att du inte behöver äta så mycket.
  • Ät livsmedel rikt på mineraler eftersom mineralerna hjälper till att hålla rätt syra-bas balans i kroppen då en sur kropp är sämre på att bränna fett.

För att få hjälp med syra-bas balansen och få en mer neutral nivå i kroppen (de flesta av oss är sura i kroppen idag) så kan jag rekommendera den Mineraldryck med D-vitamin som jag dricker.

För att stödja ämnesomsättningen och hjälpa till för att ge ökad energi så rekommenderas B-vitamin komplexet i samma serie.

Dessa produkter tillsammans med måltidsersättning är produker jag själv använder för min viktminskning.

Här kan du läsa mer om viktminskning med dessa produkter och hela Näringsdryckskonceptet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *